Toverstaf

Omschrijving project

Blue Engineering ontwikkelde in samenwerking met ShowTheme een interactieve toverstaf voor attractiepark Toverland. Met deze toverstaf kunnen bezoekers écht toveren. Een magische plattegrond ‘Mapa Magica’ laat de bezoeker zien waar de magische plekken zitten, elk met een specifieke toverbeweging en spreuk. Het systeem registreert de beweging van de Toverstaf en vergelijkt deze met de vorm op de map. Wanneer er voldoende overeenkomsten zijn komt de scene tot leven.

Ons software team heeft ervoor gezorgd dat de beweging die de bezoeker met de toverstaf maakt wordt herkend en wordt gematcht aan vooraf ingesteld patronen, dit hebben we gedaan door het programmeren van een vision detectie algoritme. Het systeem kijkt of het patroon, waarmee de bezoekers de toverstaf beweegt, correct of fout is waarbij de achtergrond en omgeving weg gefilterd wordt. Deze algoritmes zijn door ons ontwikkeld in Python.

De ontwikkeling van de software en het vision detectie algoritme hebben we laten uitvoeren door onze betrouwbare partner in innovatie Blue Engineering.
— ShowTheme

Software meets Hardware

Het lastige was het om het algoritme vloeiend te laten lopen met voldoende frames per second. Het algoritme kost namelijk veel rekenkracht. We hebben verschillende methodes geprobeerd zoals multithreading om uiteindelijk tot een vloeiende beweging te komen.

Daarnaast hebben we, in C#, een losse userinterface ontwikkeld waarin ShowTheme en Toverland op een gebruikersvriendelijke manier instellingen kunnen aanpassen. Denk hierbij aan instellingen zoals belichting, patronen en de intensiteit van kleuren.

Dit project vergde een nauwe samenwerking tussen hardware en software, tussen ShowTheme en Blue Engineering. Wij zijn gewend multidisciplinair te werken en hebben ook deze samenwerking als zeer positief ervaren.

Onze experts