Design for Sustainability

Sustainability is voor veel van onze klanten een steeds belangrijkere specificatie bij de ontwikkeling of verbetering van (nieuwe)producten en processen. De markt maar bovenal de maatschappij vraagt om steeds meer sociale en duurzame oplossingen. Wij kunnen onze klanten als geen ander hierin ondersteunen.

Onze engineers zijn namelijk niet alleen getraind in mechanica, natuurkunde, software en elektronica maar ook in sustainability. In onze ontwerpprocessen kunnen we daarom rekening houden met de duurzaamheidsambities van onze klant. Dit betekent bijvoorbeeld dat we niet alleen naar functionaliteiten en ergonomie kijken van een product maar ook naar materiaalkeuze, vormgeving en productieprocessen om zo de meest duurzame keuzes te maken.

We zetten hier verschillende tools voor in zoals de Life Cycle Analyses(LCA) en optimalisatie van energieverbruik. We kunnen onze kennis op het gebied van sustainability in verschillende fases van het proces inzetten, van vooronderzoek (LCA) tot materiaalkeuze, levensduurverlenging en ontwerpen voor refurbishment. We zetten deze kennis parallel in naast onze technische kennis. Zo verlagen wij samen met onze klanten de environmental footprint van het product zonder te toornen aan de kwaliteit en functionaliteit.

Training

How to become a sustainable engineer? How to make a difference while sitting behind your desk and do more than just recycle your coffee cup? Learn from our experienced lecturers: what works and what doesn’t?
More information about the training can be found here.​​​​​​​

 

Download

Duurzaamheid, wat is dat nou precies? En wat kan ik eraan doen? Wij hebben ook met dit soort vragen geworsteld en we hebben een antwoord hierop gevonden.
Dit noemen we de Blue Approach. Download ons e-book over de Blue Approach en ontdek hoe ook jij concrete stappen in duurzaamheid kunt maken. 

Proud Project

LCA - Wrapix

Middels een LCA hebben we een röntgenfoto gemaakt van de duurzaamheidsprestaties van twee producten van Sterko B.V. om zo de duurzaamheidsclaim te onderbouwen.