Prototyping

Onze klanten gaan voor hoogwaardige en innovatieve producten die goed in de markt liggen. Prototyping is een sleutelmoment in het ontwikkelproces om tot een uitzonderlijk resultaat te komen. Wij zetten verschillende technieken in om een product, concept, functie of design te valideren met een prototype. Denk hierbij aan digitale computer simulaties, 2D en 3D CAD en 3D modellen middels rapid prototype technieken.

Het protoype kan (meestal) in onze eigen faciliteiten ontwikkeld, geassembleerd, getest en getoond worden. Daarnaast zetten we 3D print technieken in om onderdelen snel en op maat te kunnen produceren. Zo gaan we voor een korte time-to-market en kunnen we flexibel inspelen op de wensen en tijdlijn van onze klant.

Prototyping zetten we op verschillende manieren voor onze klanten in. Zo kunnen we middels een prototype een ‘proof of principle’ of een ‘proof of concept’ valideren, testopstellingen ontwikkelen en zelfs een turn-key machine of apparaat opleveren. 

Blog

KANSEN IN DE MACHINEBOUW MET 3D PRINTEN

Inmiddels is 3D printen een gangbare productie methode bij het maken van gebitsprotheses, gebruiken architecten het voor maquettebouw en worden bijvoorbeeld gehoorapparaten en kunstheupen geprint. Echter blijft het aandeel van 3D printen in machineonderdelen relatief klein, waarom?