Nick Trepels

Over Nick

Voordat ik bij Blue Engineering begon heb ik de opleiding mechantronica gedaan aan de Fontys in Venlo. Hierbij heb ik een afstudeeropdracht bij Blue Engineering gedaan. De opdracht was om een lineaire flessenvulmachine te vernieuwen. Aan het eind van het afstuderen is werd mij een baan bij Blue Engineering aangeboden en zodoende ben ik hier komen werken.

Ik ben een software engineer, maar werk ook als elektrisch en mechanisch engineer binnen Blue Engineering. Ik ben betrokken bij twee projecten.

Het ontwikkelen van een knollselderie snijmachine voor Berden. Hierbij ben ik de verantwoordelijke voor de elektro en de software van de machine. Dit is mijn eerste opdracht binnen Blue Engineering waarbij ik deze verantwoordelijkheid draag. Het andere project waaraan ik bezig ben is het ontwikkelen van een borstkankerscranner. Deze scanner moet in de toekomst de mamografie gaan ondersteunen en eventueel zelfs gaan vervangen. Maar zo ver zijn we nu nog niet. Momenteel zijn we bezig met het proof of concept zoals ze dat in de techische wereld noemen en dit concept moet rond mei in een aantal ziekenhuizen getest worden.

Ik ben nog niet heel lang aan het werk bij Blue maar het mooiste waar ik nu aan bezig ben, is dan de borstkankerscreener. Omdat ik dit trajact van a tot z zelf, met wat hulp, in goede banen moet leiden. En bovendien omdat wij de wereld een stukje beter maken door middel van dit apparaat.  

Projecten