Eric van Maldegem

Over Eric

Na mijn studie Elektrotechniek op de HTS te Vlissingen ben ik eerst aan het werk gegaan in Terneuzen. Hier heb ik enkele jaren ervaring opgedaan als R&D engineer bij Radio Zeeland, waar ik elektronica voor de scheepsvaart ontwierp. Daarna ben ik verhuisd naar het oosten van het land om bij Honeywell CCP te gaan werken. Hier heb ik een kleine 10 jaar rollen gehad als Electrical engineer en teamleider. Gedurende deze periode heb ik me geconcentreerd in het onderzoeken en ontwerpen van huishoudelijke embedded elektronica, met het antenne design als mijn specialisme gebied. Ook werd in mijn teamleider rol mijn interesse gewekt voor het omvormen & verbeteren van werkprocessen binnen teams.

De laatste jaren werd ik me er steeds meer van bewust dat ik de meeste energie krijg van projecten met moeilijke technische puzzels. Mijn motto is dan ook, “het onmogelijke mogelijke maken”. Ook heb ik geleerd dat een goede oplossing voor een probleem niet altijd in de elektronica gezocht hoeft te worden. Dit heeft er toe geleid dat ik begin 2020 de overstap maakte naar Blue Engineering, waar ik het leuk vind om met een collega’s van verschillende disciplines te sparren en van elkaar te leren. Zo hoop ik ook dat mijn antenne specialisme extra mogelijkheden bied binnen Blue Engineering.

Binnen Blue Engineering ben ik als Electrical engineer verantwoordelijk voor het electronisch deel van het project. Daarnaast krijg ik de ruimte om te innoveren, leren en te verbeteren. Dit geld voor het technische vlak, maar zeker ook voor het proces en ontwerptraject. Zo kunnen we continue de flexibiliteit en kwaliteit creëren die nodig is om het project aan te laten sluiten bij de wensen van de klant.