Bram Göttgens

Over Bram

Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Blue Engineering. De eerste jaren heb ik me vooral gericht op materiaalkunde en duurzaamheid. Materiaalkunde is een flink deel van mijn achtergrond: op de TU Eindhoven heb ik de mastertrack ‘Computational and Experimental mechanics’ afgerond. Een onderdeel van de faculteit werktuigbouwkunde. Vanuit het stukje ‘computational mechanics’ heb ik veel affiniteit met computersimulaties en berekeningen. Sinds 2018 ben ik me gaan specialiseren in Finite Element Method (FEM), sinds 2019 ben ik NAFEMS gecertificeerd.

Ik vind het een spannend vakgebied. Ik heb gerekend aan constructies die tonnen metaal moeten dragen, onderdelen die onder extreme temperaturen niet kapot mogen gaan en thermische expansies die tot op de nanometer moeten kloppen. De combinatie met materiaalkunde geeft me een goede voorsprong als we moeten rekenen aan een bijzonder materiaal.

De combinatie met duurzaamheid is nog steeds mijn passie. De nauwkeurigheid van FEM pas ik continu toe om gewichtsbesparing en efficiënt materiaalgebruik te realiseren. Ik hoop met mijn berekeningen een bijdrage te kunnen leveren aan duurzame energie en duurzaam materiaalgebruik.

 

 

 

 

 

Projecten

Blog