Laten we ons even snel voorstellen onze namen zijn Jorben Schimkat en Sam Deenen, en lopen stage bij Blue engineering. Bij Blue engineering hebben we ons eigen project gekregen, het ontwerpen en maken van een Co2 box. Wat moet de Co2 box precies doen? De Co2 box moet de Co2 meten in kantoor/ vergaderruimtes, we meten de Co2 in de eenheid PPM (Parts per million). De meetresultaten van de Co2 geven we aan met de LEDs. ( zie figuur 1)  

 

Wat is Co2 (koolstofdioxide) en wat doet het met je?

Co2 is een gas dat overal aanwezig is maar onzichtbaar is voor de mens, daarom kan het ook zo gevaarlijk zijn. Als de Co2 waarde onder 1000 ppm is, dan is er geen gevaar voor de mens. Boven de 1000 kunnen er al verschijnselen te komen zoals: je alertheid neemt af, en je vermoeidheid neemt toe, daarom adviseren we een raam of deur open te zetten, of de ventilatie aan te zetten. Bij een te hoge ppm waarde kan je gezondheid in gevaar raken.

Hoe werkt de box?

Groene Led: Als de groene led brand is er niks aan de hand en hoef je niks te doen.

Gele Led:  Als de gele led gaat branden wordt je geadviseerd om een raam/ deur open te zetten of de ventilatie aan te doen de gevolgen zijn anders alertheid neemt af en je vermoeidheid neemt toe.

Rode Led: Als de rode led gaat branden wordt het noodzakelijk dat je een deur/ raam open zet of de ventilatie aanzet. Anders zijn er gevolgen als flauw vallen of duizeligheid.

Voorbeeld berekening: groene led en 3 rode leds branden, dus groene led vanaf 400 ppm + 3 rode leds  is +50 +50 +50 is in totaal 550 ppm.