Bokashi Home Gardening concept

Samenwerken met de engineers van de toekomst. Op zoek naar duurzame oplossingen en een andere manier van denken. Deze uitdaging gaan we graag aan, samen met de studenten van Fontys University of Applied Sciences in Venlo.

De komende 20 weken gaan studenten Industrieel Product Ontwerp aan de slag met het design en de engineering van een innovatief product. In samenwerking met Provinos en Blue Engineering gaan de studenten werken aan het Bokashi Home Gardening Concept.

Bokashi is het Japanse woord voor “gefermenteerd organisch materiaal”. Met Bokashi kun je organische resten omzetten tot een rijke bodemverbeteraar. Een effectieve manier om organisch materiaal weer terug te geven aan de bodem. Voor het maken van Bokashi wordt een eeuwenoude techniek gebruikt, namelijk fermentatie. Een van de voordelen van dit proces is dat het koolstof uit het organisch materiaal goed vasthoudt en niet zoals bij compostering dit in vorm van CO2 in de atmosfeer brengt. De opdrachten voor de studenten luidt: ‘Ontwerp een huis- en tuinconcept, gebaseerd op het Bokashi fermenteer systeem’. De focus van het project ligt op een gebruiksvriendelijke oplossing die Bokashi tot een grote gebruikersgroep kan brengen en zo maximaal impact kan maken.

Blue Engineering is host en verbinder in het project en ondersteunt de studenten in het ontwerp en de concretisering naar maakbare en duurzame concepten. Tijdens de kick-off van het project op donderdag 2 september bij Daily Trade Fair in Venlo hebben de studenten middels een inspirerende introductie en demonstratie van Phillipe van Grinten van Provinos kennisgemaakt met Bokashi en het fermenteersysteem van de emmer. Wij wensen de studenten veel succes met het project en zijn erg benieuwd naar de innovatieve oplossingen!