Generative design

De complexiteit van producten en machines neemt toe. Daarnaast word simulatiesoftware sneller en gebruiksvriendelijker. Het oplossen van engineering-problemen door middel van simulatie word steeds toegankelijker. Daarom heeft Blue Engineering besloten fors te investeren in expertise op gebied van FEM-analyse.

Certificering

Sinds februari 2019 is Blue Engineering gecertificeerd voor thermische en mechanische analyse vanuit NAFEMS, de internationale autoriteit op het gebied van FEM-analyse. Blue Engineering biedt daarmee ondersteuning op gebied van FEM-analyse. Een hoop vraagstukken kunnen onze klanten zelf oplossen, maar soms is extra expertise nodig. Blue Engineering biedt een degelijke en snelle oplossing, zodat onze klanten weer door kunnen. Wij bieden de flexibiliteit om tijdelijk een FEM-specialist in te zetten.

3d printing

Bij onderdelen die ge3D-print worden is er veel vrijheid in het ontwerp. Generative design biedt een minimaal materiaalgebruik en daarmee minimale tijd en kosten voor het printen.

Gewichtsbesparing

Bij conventionele onderdelen waar gewicht kritisch is biedt generative design een oplossing. Generative design berekent een minimaal gewicht en maximale sterkte.

Ecologische footprint

Minimaal materiaalgebruik betekent een gereduceerde ecologische footprint. Generative design levert de minimale hoeveelheid materiaal in de totale levenscyclus van het product. De footprint van materiaalgebruik, transport en handling nemen hierdoor af. Middels de Blue approach kunnen we de ecologische footprint van producten in kaart brengen.

Generative Design

In extreme gevallen kan het voorkomen dat conventionele ontwerpmethoden in combinatie met FEM niet direct leiden tot een gewenst resultaat. Bijvoorbeeld in componenten waar hoge sterkte vereist is, maar het gewicht of volume kritisch beperkt. Hier gaat Blue Engineering nog een stapje verder, door middel van Generative Design.  Generative design automatiseert de feedback-lus tussen ontwerp en FEM-analyse. Een optimaal ontwerp wordt berekend op basis van de belasting. Kostbare tijd word hiermee bespaard.

Onze experts