Rolf Luiken

Over Rolf

Mijn passie ligt in het verzinnen van slimme mechanische oplossingen voor technische uitdagingen. Na het afronden van mijn HBO werktuigbouwkundige, ben ik begonnen in de automotive met het ontwerpen van ambulances en brandweerwagens. Het creëren van een veilige werkomgeving in het voertuig, die tevens ergonomisch en efficiënt is, stond hierin voorop. Daarbij kreeg ik vaak te maken met een heel interessant spanningsveld tussen de wensen en ideeën van de klant en de technische haalbaarheid. Hier steeds het maximaal haalbare uit krijgen is heel gaaf!

Daarna heb ik de overstap gemaakt naar food processing equipment. Hierbij heb ik gewerkt aan RVS installaties en productielijnen voor de voedingsmiddelen industrie. Dit alles van schets, naar ontwerp en uiteindelijk een gerealiseerde installatie bij de klant. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in hygenic design, process en concept engineering, lay-out design en productie- en assemblagetechnieken.

Blue Engineering staat voor “een betere wereld op basis van techniek”. De innovaties uit de techniek combineren met duurzaamheid en circulariteit vind ik erg interessant. Daarnaast kunnen werken aan verschillende interessante technische vraagstukken en uitdagingen bij een jong en flexibel bedrijf maakt het heel leuk.