Frank Heldens

Over Frank

Afgestudeerd als Industrieel Product Ontwerper met specialisatie kunststof productietechnieken binnen de automotive. Na een aantal jaren aan diverse werktuigbouwkundige projecten gewerkt te hebben, heb ik hierna als Product Engineer ruim 10 jaar consumenten producten ontwikkeld, van kinderbuggy tot medische hulpmiddelen en water recycling douchecabines. Hierbij heb ik een brede kennis opgebouwd van vormgeving en engineering tot kwaliteit enproductie(begeleiding) in Europa en Azië.

Ik vind het fantastisch om technische en creatieve uitdagingen aan te pakken en ben een “maker”. Hierbij streef ik er naar om met een integrale ontwerpvisie zo slim mogelijk van specificaties tot een product of proces te komen. Een functioneel en goed presterend product mag er daarnaast ook verleidelijk uit zien. Een goede vormgeving maakt een product begrijpelijk wat het gebruik ook aangenamer maakt.

Bij Blue Engineering hebben we een duurzame visie, een randvoorwaarde voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering denk ik. Als ontwikkelaars zijn we er mede verantwoordelijk voor dat we de volgende stap na de industriële revolutie gaan zetten, die niet alleen economisch maar ook ecologisch verantwoord is. Hierbij zullen we onder andere zorgvuldiger en slimmer moeten omgaan met energie en grondstoffen door meer in circulaire processen te gaan denken. Hier wil ik me samen met mijn collega’s graag voor inzetten!

Blog