Carel van den Bosch

Over Carel

Ik ben begonnen als elektrical engineer binnen Philips productie automatiseringen. De automatisering stond nog in de kinderschoenen maar werd door het verhogen van productie capaciteit steeds belangrijker. Beetje bij beetje kwam de nadruk van mijn werk steeds meer op software te liggen, dit had vooral te maken met de opmars van de PLC’s en robots. In die periode heb ik ook Hans Meeske leren kennen.  We zijn vrij snel daarna begonnen met het introduceren van proces robots binnen Philips. Door de vele product varianten waren enkel mechanisch machines en ombouw daarvan niet meer bij te houden. Als project leider was ik verantwoordelijk voor elektrisch en software.

Na het behalen van mijn greenbelt six sigma ben ik als projectleider software en integratie aan de slag gegaan om bij de productie de aanloopcurve te verkorter. Na verzelfstandiging van de Philips design afdeling ben ik onderdeel geworden van het salesteam. Via Holland Innovative ben ik bij Blue Engineering terecht gekomen.

Een transitie van elektrisch naar software en integratie naar mijn huidige functie als mechanisch teamleider binnen ASML zorgt ervoor dat ik een breed zicht heb op alle competenties enkan ik  de verschillende domeinen combineren.

Mijn favoriete project blijft toch wel de robot. Om met totale vrijheid, losse machines aan elkaar te koppelen vond ik super interessant. Samen met mijn integratie team heb ik daarvoor de hele wereld afgereisd. Dat was prachtig!