Pulseform

Revolutie in componenten verbinden

Het verbinden van onderdelen is een essentieel onderdeel van industriële productie. De traditionele technologieën om te verbinden zijn lassen, solderen of lijmen. Pulseform biedt een alternatieve, EMPF technologie die veel voordelen heeft. Pulseform wil een revolutie ontketenen in het verbinden van componenten. Op de ommezijde lees u hoe deze revolutie eruit ziet.

Methodes en technieken

De belangrijkste technologie die in een EMPF-machine wordt gebruikt is magnetiseren. De technologie magnetiseert één of beide componenten voor een fractie van een seconde en krimpt de delen stevig aan elkaar. De Pulseform Technologie is op dit moment beschikbaar voor componenten van 160 mm diameter, voornamelijk gemaakt van aluminium, koper, brons en dun staal. Deze materialen kunnen worden gecombineerd met andere metalen of plastics, zelfs vooraf gecoate onderdelen, zolang het geleidende materiaal aan de buitenzijde van de verbinding zit of er een geleidende huls wordt gebruikt.

Een technisch voordeel is dat het krimpende onderdeel door zijn eigen elastische grens gaat, waardoor een spankracht ontstaat die mechanisch nooit kan worden gerealiseerd. Kleine toleranties zijn mogelijk dankzij het terugveereffect van verschillende materialen. Dankzij de contactloze methode zonder warmte of druk is de technologie geschikt voor onderdelen in cleanroom plastic zakken, zodat de componenten beschermd blijven tijdens het verbindingsproces.

Duurzaamheid

In de Pulseform technologie is giftige lijm niet langer nodig, terwijl de sterkte van de producten intact blijft. Medewerkers werken in een veilige omgeving, wat niet eenvoudig het geval is bij lassen of solderen. EMPF is milieuvriendelijk dankzij het ontbreken van afval, bovendien zijn er geen extra metalen nodig om de verbinding tot stand te brengen, wat de technologie heel geschikt maakt voor gewichtsreductie. Bovendien gebruikt EMPF slechts een fractie van de energie die nog is voor lassen of solderen. De componenten kunnen uit elkaar worden gehaald in geval van recycling, waardoor het past in een cradle-to-cradle productieproces.

Onze experts