Platform ontwikkeling - Pommeron

Pommeron

Pommeron is de online versmarkt waar boeren en tuinders hun producten kunnen presenteren en afnemers direct van de boer kunnen kopen. Hierdoor wordt de keten verkort en gaat de focus van het distribueren van bulkproducten naar de massamarkt meer richting de thuismarkt. Het doel: elke kok en winkelier in Noord-Limburg kan verse producten direct bij boeren en tuinders uit Noord-Limburg kopen. Daarmee maakt Pommeron de afstand van boer tot bord kleiner.

Blue Engineering heeft Pommeron ondersteund in de ontwikkeling van het platform. In het reeds bestaande platform wordt gebruik gemaakt van een veelvoud aan technieken, zoals Python met Django, Vue.js, MySQL, Google Cloud platform en kubernetes. En moest nog veel ontwikkeling doorgaan voordat het echt ingezet kon worden voor de online handel. De nood was hoog om snel naar de markt te gaan. Dit hield in dat we de meest kritieke bugs moesten oplossen en een integratie moesten maken naar een betaal platform. Blue Engineering heeft in deze behoefte voorzien.

www.pommeron.com 

Engineering
Samen met de klant hebben we ervoor gekozen om dit project met Scrum in te richten. Daardoor kan er tussendoor flexibel bijgestuurd worden en kunnen we middels het toepassen van ‘user stories’ heel gericht de ontwikkeling sturen. Met als resultaat dat de meest kritieke bugs opgelost zijn en de integratie met het betaalplatform is voltooid. Hiermee is de website voldoende functioneel dat het live ingezet kan worden. De verdere ontwikkeling en onderhoud van het platform zal door Blue Engineering verzorgd worden.

In dit project zijn de competenties Python, Vue.js, Google Cloud services en Kubernetes toegepast.

Duurzaamheid

Wanneer de boer zijn producten direct aan de horeca of consument kan verkopen zonder tussenpartijen wordt de keten een stuk korter. Die kortere keten betekent minder benodigd transport en geen onnodige extra kosten. Het verkopen van bulkproducten aan de massa stimuleert de strategie om boeren en tuinders ‘meer voor minder’ te laten produceren. Deze oplossen biedt een andere kijk op de keten van ‘boer naar bord’.

 

Onze experts