Embedded klimaatcomputer

De Embedded Klimaatcomputer

Voor het succesvol kweken in kassen en andere gesloten ruimten is een klimaatcomputer een essentiƫle asset. Een klimaatcomputer regelt het klimaat in een ruimte op basis van temperatuur en luchtvochtigheid. Eventueel kan een klimaatcomputer ook CO2 en andere gassen reguleren. Blue Engineering heeft ervaring met het ontwikkelen van een embedded klimaatcomputer. Deze klimaatcomputer kunnen we aansluiten op een cloudomgeving. Via dit online platform kunnen doelwaardes ingeregeld worden zoals de gewenste temperatuur of luchtvochtigheid.

Custom PCB
Om te zorgen dat de klimaatcomputer aansluit op de specifieke wensen van onze klant kunnen we een custom PCB (Printed Circuit Board) ontwikkelen met alle benodigde in-en outputs voor het aansturen van de klimaatregeling. Op deze PCB zit een microcontrollor die geprogrogrammeerd is met embedded software, welke het klimaat regelt naar de gewenste doelwaardes. Deze doelwaardes worden gecommuniceerd via een bedrade internetverbinding met het cloudplatform.

Cloudplatform
Het cloudplatform wordt volledig door Blue Engineering ontwikkeld. Het bevat een stuk gebruikersbeheer met een inlogsysteem. Hiermee kan de klant een teeltschema invoeren en live de waardes van de aangesloten klimaatcomputer inzien.

 

Duurzaamheid

Tijdens de ontwikkeling van de klimaatcomputer kunnen we sturen op een zo efficiƫnt mogelijke klimaatregeling. Daarnaast heeft onze oplossing minder hardware nodig, t.o.v. andere klimaatcomputers, gezien de aansturing gebeurt vanuit de cloud. Hierdoor hoeven er geen extra schermen bij de klimaatcomputer te komen.

 

Onze experts