Accerion

Omschrijving project

Voor de uitvoering van dit project was er kennis van complexe optics nodig. Door de combinatie van onze ‘agile’ manier van werken en de kennis van NTS Optel konden we Accerion een totaalpakket bieden waarbij Blue Engineering verantwoordelijk was voor delen van de mechanica, software en electronica. Binnen dit korte tijdsframe het prototype afronden was een enorme technische uitdaging.

“Ondanks de enorme tijdsdruk en de technische verrassingen, was dit project erg leuk en zijn er mooie resultaten geboekt. De motivatie en passie van iedereen die aan dit project heeft meegewerkt was geweldig.”
— Vincent Burg

People, Planet, Profit

Accerion heeft een sensor ontwikkeld die de positionering regelt voor mobiele robots en autonome voertuigen. Met name voor robots die in een dynamische omgeving werken is dit interessant. Robots kunnen werk overnemen dat voor mensen gevaarlijk en zorgdragen voor minder fouten in bijvoorbeeld medische omgevingen. De opdracht voor Blue Engineering was om als system integrator, binnen twee maanden, te zorgen voor marktklaar prototype met daaraan de volgende eisen:

De productiekosten moeten omlaag Alle onderdelen moeten in één unit worden geïntegreerd Software moet functioneren zonder ‘externe infrastructuur’ Prestaties moeten verbeterd worden (snelheid en nauwkeurigheid)

Onze experts