SUN: Sustainable and Natural Sidestreams

SUN: Sustainable and Natural Sidestreams

Blue Engineering neemt deel aan het Interreg project SUN. Het Duits-Nederlandse project SUN zet zich in voor een mogelijke toepassingen van agri-food reststromen vanuit de verwerking van groente- en fruitproducten. Hierbij zou een degradatie van deze zijstromen naar veevoer of energiegebruik in biogasinstallaties dus worden vermeden.

Blue Engineering is bezig met het tegengaan van voedsel verspilling. Hoe? Door reststromen snel te verwerken op een manier dat de houdbaarheid toeneemt en de inhoudsstoffen bewaard blijven.

We doen dit samen met een aantal projectpartners in het Interreg SUN project. Op dit moment zetten we een zeer geavanceerde droogtechnologie in die uitblinkt in energie efficiëntie en zorgt voor maximaal behoud van inhoudsstoffen.  Verder is Blue Engineering druk bezig met de doorontwikkeling van deze droogtechnologie met als doel om toepassingen te vinden voor de halffabricaten en te kijken of verdere industrialisatie van deze technologie mogelijk is.

Het project is geïniteerd door de hogeschool Niederrhein – University of Applied Sciences en heeft als doel om op innovatieve manieren meerwaarde te creëren uit de reststromen van fruit en groente. De reststromen worden gecreëerd door de voedsel industrie en er is veel aan gelegen om hier meerwaarde uit te halen en voedselverlies tegen te gaan.

Check deze interessante link over het onderwerp waar het SUN project voor staat: https://youtu.be/7DtGx6YtGlY
Of bekijk de website van het SUN project: SUN Project - Niederrhein Hogeschool (hs-niederrhein.de)

Klinkt dit interessant? Of heb je zelf een uitdaging liggen waarbij je hulp zoekt?

Neem dan contact met ons op.