Blue Engineering is een mentor in het programma Smart Design to Market

Vaak ontbreken er één of enkele competenties in het ontwikkelproces of naar de markt brengen van innovaties, waardoor trajecten onnodig lang duren of uiteindelijk stoppen. Blue Engineering heeft meerdere competenties en kennis in huis en heeft een uitgebreid netwerk van specialisten en toeleverancies. Hiermee hebben we een unieke positie om een dergelijk traject optimaal in te vullen.

Wij geloven erin dat je samen verder komt en dat start-ups de aanjagers zijn van innovatie en daarmee ook de economie. Om deze reden is Blue Engineering een trotste partner van ‘Smart Design to Market’, een initiatief dat vanuit ASML, een van de klanten van Blue Engineering, is ontstaan.

Smart Design to Market helpt jonge, veelbelovende ontwerpers met kennis en netwerken om hun innovatieve concepten in de praktijk te brengen. Een op maat gesneden leer- en netwerktraject voor ontwerpers, ondersteund door tientallen regionale bedrijven en maatschappelijke partners, waaronder dus ook Blue Engineering.

Zo levert Blue Engineering elk jaar een mentor aan het programma. Na een speeddating sessie wordt een van onze engineers gekoppeld aan een team. Dit jaar vond Carel van den Bosch een samenwerking met Veerle Wijshoff, Charlotte van der Sommen en Jochem Fransen: oftwel Bit of Energy.

Wij hebben onze kennis en netwerk voor de technische-en businesskant van productontwikkeling opengesteld. Dit werd gekanaliseerd middels een aantal Open Brains sessie, waarbij we aan de hand van het business model canvas, en de input van 30 externe professionals, het team van feedback hebben voorzien.

We zijn trots op hoever dit team is gekomen en hopen dat zij veel succes mogen vinden met hun ontwerp in de toekomst! Lees het artikel dat is geschreven over Smart Design to Market en Bit of Energy hier: http://dichterbij.rabobank.nl/pdf/eindhoven-veldhoven/2017/4/