Blue Engineering inspireert de jonge generatie met kennis uit de natuur

Blue Engineering heeft de ambitie om een betere wereld te creëren op basis van techniek. Hierbij laat zij zich inspireren door de natuur en door Blue Economy. De natuur doet dingen namelijk op een hele slimme manier, vaak anders dan hoe wij mensen middels onze wetenschap en techniek hebben bedacht. Daarom is het belangrijk om meer te snappen van hoe de natuur dingen aanpakt en zo dus ook veel slimmere manieren te vinden waarop wij onze zaken kunnen regelen.

Kennisdeling en co-creatie

Om dit soort duurzame innovatie begrijpbaar en tastbaar te maken, én de koppeling naar techniek duidelijk te maken, organiseert Blue Engineering verschillende activiteiten en evenementen waaronder de Blue Creation. Er worden verschillende Blue Creations per jaar georganiseerd, waarbij we telkens vanuit een andere invalshoek, en met een andere speker, aan de slag gaan met duurzame (technische) innovatie.

Workshops voor studenten

Soms, wanneer de situatie daar om vraagt, geven we ook workshops of lezingen op locatie. Zo geven we op 11 oktober 2017 een workshop voor 20-30 studenten van de Agora school. Tijdens deze workshop laten we gave uitvindingen van de natuur zien, ontdekken we waarin de natuur anders is dan onze techniek en brainstormen we over wat je allemaal zelf kunt uitvinden.

De experts

De workshop wordt gegeven door Desiree Driesenaar [ ZZP-er en Blue Economy expert ] en Eva van Rijsingen [ project engineer en plantdeskundige bij Blue Engineering ]. Beide worden ze geïnspireerd door de Blue Economy [www.theblueeconomy.org]  en Biomimicry [http://www.biomimicrynl.org/wat-is-biomimicry.html​​​​​​​]. De natuur heeft zoveel gave technieken waar we nog weinig van weten, daar willen zij de leerlingen van de Agora school mee kennis laten maken en vooral ook kijken welke leuke toepassingen zij nog bedenken.