Korte time to markt, tussendoor bijsturen en verlaagd risico in software projecten met Agile Scrum

Soms zijn de scope van een project en het uiteindelijk product kristalhelder. Een fixed price en duidelijke afspraken over tijd zijn dan gewenst. Echter in de praktijk blijken projecten toch anders te lopen dan verwacht. Of de klant weet nog niet precies hoe het gewenste eindresultaat eruit moet zien.

Flexibiliteit en tussendoor bijsturen

Met Agile Scrum kunnen wij flexibiliteit bieden waardoor er tussendoor bijgestuurd kan worden. De klant staat daardoor zelf aan het stuur en bepaalt hoe de ontwikkelcapaciteit wordt ingezet. Door niet van te voren alle stappen vast te leggen, kun je anticiperen en flexibel reageren op onverwachte veranderingen of inzichten.

Back-log

Voor het succesvol inzetten van Agile Scrum is een back-log essentieel. In deze back-log worden alle functionaliteit in begrijpelijk taal beschreven en samen de klant geprioriteerd. Deze functionaliteiten worden gerealiseerd in sprints van twee weken, elk met een deliverable. Hierdoor kun je een korte time to market bereiken en dus snel met een prototype komen.

De beste business value

Bij software projecten biedt Blue Engineering deze service met veel voordelen voor de klant. Snel, transparant en door de regelmatige feedback altijd met als doel om voor jou als klant de beste business value te genereren.