Expertise

Wij geloven in het bundelen van onze krachten

Blue Engineering werkt zowel voor multinationals en mkb-ers als aan (eigen) start-ups en innovatieprojecten. Altijd met haar blauwe missie voor ogen. Alleen lukt het niet, samen misschien wel. Daarom werkt Blue Engineering aan een steeds groter wordend netwerk aan innovators, technisch professionals, ondernemers en Blue Engineers. Dit netwerk pakt gezamenlijk projecten aan, innoveert en realiseert. Soms zijn het projecten van multinationals, soms eigen projecten met eigen IP. Blue Engineering gelooft in de combinatie van beiden.

 

Detachering

Blue Engineering beschikt over een gemotiveerd team van interim professionals dat ook voor uw bedrijf aan de slag kan gaan. Echter, Blue Engineering doet meer dan detacheren. Wij nemen namelijk hele ontwikkelprojecten over van onze klanten. Wij testen, simuleren, schalen op naar productieniveau en leveren vervolgens betrouwbare, toekomstbestendige oplossingen. Van idee tot en met realisatie.

Kennis

Blue Engineering gelooft in de versterking en ontwikkeling van kennis. Door de kennis van Blue Economy te verspreiden kunnen we een grotere impact maken. Daarnaast kunnen wij weer veel van multinationals en andere klanten leren. Detachering speelt hier een belangrijke rol. Door de uitwisseling van competenties vergroten we daarmee de innovatie kracht van deze regio. 

Blauwe gedachtegoed

Onze engineers worden opgeleid met het ‘blauwe gedachtegoed’, dit betekent dat zij verder kijken en altijd voor u opzoek naar de beste oplossing, ook voor de lange termijn. Door inspiratie uit natuurwetenschap en de natuur zelf te halen, ontwikkel je de competentie om problemen anders te benaderen. Hierdoor kunnen we er oplossingen of ideeën ontstaan die voorheen niet mogelijk leken.

Wil je weten of wij de juiste engineer in huis hebben voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze Fabienne Verver middels f.verver@blue-engineering.nl of via 077 333 36 90.

Producten

Met onze propositie hebben we een unieke plaats in de keten. Want ontwikkeling in handen leggen van een toeleverancier betekent automatisch kiezen voor de materialen waar dit bedrijf altijd al mee werkt. Toekomstbestendige producten verdienen beter. Want wat als het onderdeel van de toekomst niet van metaal zal zijn, maar van kunststof? Of als de productiemethode via 3D-printing kan plaatsvinden? Blue Engineering combineert materiaalkennis met kennis van de meest geavanceerde productiemethoden. En dankzij onze onafhankelijke positie ontwikkelen wij robuuste, betrouwbare en duurzame producten voor de toekomst in samenwerking met onze opdrachtgevers.

Automated Guided Vehicles (AGV)

Onze expertise op het gebied van Automated Guided Vehicles helpt klanten in de innovatie en ontwikkeling van onbemande voortuigen, in zowel de overkoepelende applicaties als het voortuig zelf. Enerzijds kunnen we bestaande voortuigen ombouwen naar automatisch rijdende voortuigen waarbij bemanning niet meer nodig is. Anderzijds kunnen we de overkoelende applicatie, die  de handelingen van een AGV aanstuurt, automatiseren en/of custom ontwikkelingen.

Meer weten? Neem contact op met René Bloemers via r.bloemers@blue-engineering.nl of 077 333 3690.

Meer lezen

Plasma

Plasma-technologie is een vernieuwende, nog niet goed doorgronde technologie. Het biedt wel vele mogelijkheden zoals verbeterende productfunctionaliteiten, doden van bacteriën (reiniging en desinfectie) en de vermindering van geur. De laatste tijd staat het toepassen van koude plasma technologie in de agrifood en medische sectoren erg in de belangstelling. Binnen Blue Engineering zijn wij erg enthousiast over deze nieuwe mogelijkheden en willen onze expertise inzetten om de technologie de praktijk in te krijgen.

Meer weten? Neem contact op met Gus van der Feltz via g.van.der.feltz@blueplasma.nl of 077 333 3696.

Meer lezen

Pulseform

Pulseform past elektromagnetic pulsetechnologie toe om te verbinden, vervormen en verplaatsen. Het maakt conventionele (vervuilen) technieken als lassen, solderen en lijmen overbodig. Een bestaande technologie die in een andere context compleet nieuwe mogelijkheden biedt.

Meer weten? Neem contact op met Koen Goorman via k.goorman@blue-engineering.nl of 077 333 3690.  

Meer lezen