Collega aan het woord - Bram

Van idee tot realisatie

Iets bedenken met je hoofd, en op een dag staat het er en het werkt!
Dat is een van de mooiste dingen van ons vak als je het mij vraagt. Of je nu werkt aan software, mechanica, elektro of design.

Maar tegelijkertijd hebben we een verantwoordelijkheid. Of iets van ijzer moet worden of van plastic, dat bepalen wij.
Of een product 1 jaar of 10 jaar meegaat, dat bepalen wij. Of een machine veel of weinig energie verbruikt, dat bepalen wij.

In de komende decennia gaat er veel veranderen in de wereld. Denk aan de groeiende berg e-waste, plastics in de oceaan en het opraken van fossiele brandstoffen.
Ons klimaat zal veranderen, maar niemand weet nog hoeveel. Het huidige klimaatbeleid en streven naar een circulaire economie geven me in ieder geval vertrouwen voor de toekomst.

Technologie is deels de oorzaak van de huidige problematiek rondom duurzaamheid, maar ook een belangrijk deel van de oplossing.
Denk aan windmolens, auto’s op waterstof en de ontwikkeling van PLA.

Dat is voor mij de reden om bij Blue Engineering te werken. Ik ben continu op zoek naar: “wat kun je als engineer doen?”
Het stuk Generative Design waar ik het afgelopen jaar aan heb gewerkt is daar een van de antwoorden op. Door slimme rekentechnieken kun je zo min mogelijk materiaal in een onderdeel stoppen. 

De toekomst kan ik niet voorspellen, maar hier heb ik een kans om mijn steentje bij te dragen.


Heb jij een uitdaging voor ons of behoefte om te sparren over jouw duurzame uitdaging?
Neem contact op, want wij denken graag met je mee!

About the author

Ik ben begonnen met de studie Industrial Designer bij Fontys Venlo en ben daarna doorgestroomd naar Eindhoven faculteit WTB. Ik heb mezelf gespecialiseerd in materiaalkunde omdat ik graag iets met duurzaamheid en recycling wilde doen. Na mijn studie...

More about the author